השלמת בגרויות

השלמת בגרויות - זה לא מסובך כמו שזה נשמע!

כדי לגשת לבגרויות במשרד החינוך יש שני מסלולים שכל אחד יכול לבחור בהם:

  1. נבחן אינטרני - כל תלמיד שלומד בבית ספר תחת פיקוח של משרד החינוך ובית הספר הוא זה שאחראי על הגשת הנבחן לבגרות. לנבחנים אינטרניים בדרך כלל יש ציון מגן איתו הם ניגשים לבגרות והם מחוייבים בהגעה סדירה אל בית הספר, חינוך פורמלי.
    נבחן אינטרני יכול לגשת לבגרויות בשיטה הזו עד כיתה י"ב. אם עברתם את כיתה י"ב ואתם עדיין מעוניינים להשלים בגרויות, אתם יכולים לעבור להיות נבחן משנה אינטרני - שזה אומר שבית הספר התיכון שלמדתם בו אחראי על הגשתכם לבגרויות גם לאחר שסיימתם בו את לימודיכם (כלומר, אחרי כיתה י"ב) ועם זאת לשמר את ציוני המגן מתקופת התיכון.
  2. נבחן אקסטרני - במילים פשוטות יותר, נבחן חיצוני מהמערכת. כל אדם מגיל 16 ומעלה רשאי להיבחן בצורה הזו. בשיטה זו, אתם יכולים לגשת לכל בגרות שתבחרו, בכל מועד שתבחרו (קיץ/חורף) כמה פעמים שתרצו. עלות פתיחת תיק נבחן אקסטרני היא 117 שקלים ועלות הגשה לכל יחידת לימוד היא 30 שקלים (כלומר, אם אני ניגשת לבחינה שערכה הוא 3 יחידות לימוד, אשלם עליה מראש 90 שקלים). כל עוד אתם מתחת לגיל 18, אתם יכולים לגשת לבגרויות בחינם!
    שימו לב שבשיטה זו, חובת איסוף החומר היא עליכם בלבד, התעדכנות לגבי שינויים בו או במועד הבגרות, למידת החומר… הכל באחריותכם!
    בנוסף, הרכב יחידות הלימוד שונה מעט ולכן כדי לעמוד בדרישות קבלת תעודת בגרות מלאה, תצטרכו לעקוב אחר החוברת השנתית של משרד החינוך "מדריך לנבחן החיצון" בה תוכלו לעיין במקצועות לימוד ובמספר יחידות החובה בהם.
    זה האתר בו משרד החינוך מעביר את כל המידע לנבחנים האקסטרנים, בתור התחלה, כדאי שתעיינו בתקנון לנבחן האקסטרני:
    http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/Externi/Takanon/Takanon21.htm
  3. ומה אם אני לא רוצה בכלל תעודת בגרות?
    כדי להשלים עשר שנות לימוד - צריך לסיים בהצלחה 7 בחינות. מתוכן 3 בבחינות חובה - מתמטיקה, אזרחות ולשון ועוד ארבעה מקצועות בחירה - מחשבים, נושא אישי, היסטוריה, גיאוגרפיה, מורשת יהודית, איכות הסביבה, אסטרונומיה וכו'
    כדי להשלים 11 שנות לימוד - 7 יחידות בגרות או לעשות 4 יחידות חובה, מטלת ביצוע ועוד שתי יחידות בחירה.
    כדי להשלים 12 שנות לימוד - קיימים שני מסלולים:
    הראשון, צבירת 10 יחידות לימוד בגרות. (בכל מקצוע! למשל - לגשת ל5 יחידות אנגלית ו5 יחידות גיאוגרפיה, או לגשת ל2 יחידות אזרחות, 2 יחידות תנך, 3 יחידות מתמטיקה וכן הלאה...)
    השני, מסלול פנימי - חייבים להיבחן בארבעה מקצועות חובה באנגלית, אזרחות, לשון ומתמטיקה. כל אחת מהבחינות היא 60% מחומר הלימודי של היחידה הראשונה בכל מקצוע ועוד צבירה של עוד 6 יחידות פנימיות או יחידות בגרות במקצועות שונים.

 

במידה ואתם מעל גיל 18, כדאי שתדעו שברוב הערים קיים אגף לחינוך מבוגרים ששם ניתן להשלים לימודי בסיס עד 12 שנות לימוד.

חכו, זה עוד לא הכל!

ישנן מסגרות לימוד שמאפשרות לכם להיות נבחנים אקסטרנים ומתאימות את מסגרת הלימוד אליכם - כך שתוכלו להינות משני העולמות!

דוגמאות:

פרוייקט היל"ה (השלמת יסוד ולימודי השכלה) - מאפשר לבני נוער עד גיל 18 לבחור מסלול השכלה שמתאים לכל אחד - החל מהשלמת 10 שנות לימוד ועד השלמת 12 שנות לימוד ואפילו תעודת בגרות מלאה. התוכנית מיועדת לבני נוער שנשרו ממערכת החינוך ומהווה מסגרת לימודית חלופית ואלטרנטיבית לבית הספר והיא חינמית באופן מלא. הצטרפות לתוכנית תלויה בקבלת הפניה מקצין ביקור סדיר.
חלק אינטגרלי מהיחידה לקידום נוער העירונית שם אפשר לקבל גם תמיכה רגשית, מיומנויות חברתיות ומקצועיות, הכוונה תעסוקתית ועוד.

רשת אנקורי - רשת חינוך פרטית בפריסה ארצית. במסגרתה קיימים 8 תיכונים אינטרניים המוכרים ומפוקחים על ידי משרד החינוך. בתיכונים של אנקורי הלימודים מתחילים בשעה 9:00, הקמפוסים בד"כ קטנים ומונים עד 350 תלמידים, אחה"צ מתקיימים מרכזי למידה ולקראת בגרויות מתקיימים מרתונים ממוקדים. הלימוד בתיכונים של אנקורי מותנה בתשלום שכר לימוד שנתי.
בנוסף לתיכון, רשת אנקורי מקיימת גם מרכז השלמת בגרויות שבו מועברים קורסים לבגרויות החורף והקיץ השונות וגם מרכז הכנה לפסיכומטרי.

רוצים להיות הראשונים שמגיבים?

רוצים לשאול, להגיב או להוסיף משהו?