אוניברסיטה

אם אתם נמנים באוכלוסיית ברי המזל שכבר עכשיו יודעים מה הם יהיו כשיגדלו… אם חשקה נפשכם בתעודת בגרות נפוחה מיחידות לימוד אבל הלימודים בבית הספר מדכאים אתכם… אם אתם רוצים לבדוק אם העתיד האקדמי מושך אתכם… כדאי לשקול לנצל את הזמן ולהתחיל כבר עכשיו לסלול את דרככם לשם!

בואו נעשה סדר! איך זה עובד?

כדי לקבל תואר אקדמי, על כל אדם לצבור בין 108 ל114 נקודות זכות - שאותן צוברים על ידי למידה בקורסים שונים, חלקם נחשבים לקורסי חובה בתחום (למשל, קורסי מבוא למיניהם) ואת חלקם תוכלו לבחור בעצמכם. יש קורסים שמחייבים ידע בסיסי ולכן אולי יפנו אתכם אל קורסים אחרים להשלמה. יש קורסים ששווים 4 נקודות זכות ולעומתם יש קורסים ששווים אפילו 8 נקודות זכות.
כדי לקבל תואר אקדמי בארץ, מחוייבים הסטודנטים להפגין שליטה בסיסית בשפה האנגלית ברמה אקדמית.

אוקיי… ומה איתי כתלמיד תיכון?

שימו לב:ישנם מספר מוסדות לימוד שונים שיוכלו לענות על צרכים שונים.

האוניברסיטה הפתוחה - מוסד אקדמי לכל דבר ששיטת הלימוד בו מתבססת על לימוד עצמי. באוניברסיטה הפתוחה כל אדם מעל גיל 18 יכול ללמוד לתואר ראשון ללא הצורך בתעודת בגרות ו/או ציון פסיכומטרי. האוניברסיטה מאפשרת לתלמידי תיכון בגילאי 16-18 לקחת קורסים על מנת לצבור נקודות לתואר או כחלופה לבחינות בגרות (טבלת ההמרה נמצאת באתר משרד החינוך, למשל - בגרות באזרחות ניתן להחליף בקורסים "ממשל ופוליטיקה" ו"פוליטיקה השוואתית"). בעזרת התמדה ניתן גם לסיים את התואר הראשון כבר בגיל התיכון, במידה ולא הספקת - הצבא מאפשר דחיית שירות במידה וסיימת 50% מהתואר הראשון.

חשוב לציין כי מתחת לגיל 18 האוניברסיטה הפתוחה כתנאי קבלה דורשת לראות תעודות מחצית, מכתבי המלצה מבית הספר או כל תעודה שיכולה להעיד על היכולות הלימודיות שלכם.

גם מתחת לגיל 18, הלימודים האקדמיים עולים כסף. אם אין באפשרותכם לממן עלות של קורס, תוכלו להגיש בקשה למילגה. ישנם מספר סוגים של מלגות כמו למשל - 'תוכנית אלף המלגות' שנותנת מלגה על סמך המצב הסוציו אקונומי.

ומה אם אני רוצה ללמוד כדי לדעת ולא כדי להתמקצע?

לשם כך, קיימות מספר אוניברסיטאות אינטרנטיות!

היתרון? הלמידה נגישה בכל זמן נתון, כל חומר בעולם ניצב במרחק מספר קליקים, זה בחינם!

החיסרון? הלימודים מתקיימים בשפה האנגלית.

MOOC - Massive Open Online Course

קורס מקוון, רב משתתפים, פתוח לכל, ומוצע באינטרנט לציבור הרחב ללא תשלום וללא קרדיט אקדמי. קורס כזה מאפשר למידה עצמאית בקצב אישי הן למי שמבקשים לקבל תמונה כללית של הנושא בהשקעה של שעות מעטות בשבוע, והן למי שמעוניינים להשקיע זמן רב יותר בהעמקה בנושאי הקורס דרך חומרי הלימוד וההעשרה באתר הקורס. בקורסים באוניברסיטה מהסוג הזה לא תקבלו קרדיט אקדמי או איזושהי הערכה לגבי הלמידה מצוות הקורס, אף אחד מלבדכם לא אומר לכם מה לעשות או איך, הידע הבסיסי שצריך לדעת הוא בעיקר בתקשורת מקוונת. אין צורך להגיע עם כל ידע מקדים לנושא הנלמד!

https://www.youtube.com/watch?v=eW3gMGqcZQc

https://www.mooc-list.com/

Coursera

אוניברסיטה אינטרנטית שמאפשרת לכם ללמוד קורס מאוניברסיטת הרווארד ובמקביל קורס מאוניברסיטת ייל, בקורסרה תוכלו ללמוד מפי המומחים הגדולים ביותר בתחום וכל זאת - מהמחשב הפרטי שלכם. נכון לעכשיו בקורסרה לא תצברו נקודות זכות אקדמיות (זה מתוכנן לעתיד) אך בכל זאת תוכלו ללמוד מהטובים בעולם בתחום!

https://www.coursera.org/

 

רוצים להיות הראשונים שמגיבים?

רוצים לשאול, להגיב או להוסיף משהו?